torstai 6. elokuuta 2015

Hyvä päivä

Tänään on ollut hyvä päivä. Eilen ei ollut. On uskomattoman raskasta kun tuntuu hukkuvansa omiin ajatuksiinsa, varsinkin silloin kun ne eivät tee mitään järkeä, kun niissä ei ole mitään logiikkaa. On raskasta itsekin tiedostaa, kuinka turhaa on tekemällä tehdä itselle paha olo. Ennen se paha olo purkautui fyysisenä. En tiedä, onko nykytilanne yhtään sen parempi. Kun ei saa suutansa auki ja märehtii yksin typeriä ajatuksiaan ja pelkojaan. Mun tulee niin tyhmä olo, kun en anna itselleni lupaa olla onnellinen. Kun piirtelen mörköjä seinille ilman mitään syytä ja kyseenalaistan kaiken.
 
Eilen olin huono. Olin niin huono ja surkea, ettei tehnyt mieli nousta sängystä laisinkaan. Olin lihava, tyhmä ja saamaton, eilisen minusta ei tulisi mitään. Tänään oli toisin. Nousin sängystä, eikä haitannut yhtään että pilvet roikkuivat harmaalla taivaalla. "Huomenta rakas, haluaisitko kahvia?" "Mmmrrh.." Sekään ei haitannut, että sain murinaa vastaukseksi. Ihanat kamalat yövuorot, ajattelin. Nousin sängystä, revin hupparin päälleni ja hymyilin. Se tuoksui ihan siltä murisevalta mörökölliltä joka ärisi vielä sängynpohjalla. Keitin kahvia, kävin tupakalla, selasin facebookin, viestit ja sähköpostit. Vein miesystävälle kahvin sänkyyn, suukotin niskaa ja menin puuhailemaan omia puuhiani. Saa mies kiukutella aamukiukkunsa pois rauhassa, jos ärsyttää nousta ylös. Päätin heti herättyäni, että tänään olen onnellinen. Tästä päivästä tulee hyvä päivä, vaikka kaikki maailman ihmiset olisivat kiukkuisia. Ja tästä päivästä tuli hyvä.
 
Huomenna on varmaan taas huono päivä, mutta nautin jäljellä olevasta hyvän päivän illasta. Yksi askel eteen, kaksi taakse, eikös se niin mene? Tai sitten päätän ottaa kolme askelta eteen, silläkin riskillä että taaksepäin otettavien askelten määrä nousee kahteen. Jos päätän että huomisestakin tulee hyvä päivä, että siitä tulee hyvä päivä vaikka kaikki maailman ihmiset olisivat kiukkuisia. Onnistuisikohan? Ei tiedä jos ei kokeile. Nyt mä tuhoan nuo kaikki hurjat kolme olutta jääkaapin perältä ja painun vällyihin. Huomenna on taas uusi päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti